Günümüz koşullarında artık yapay zekâ çalışmalarına gün geçtikçe daha çok gereksinim duyulmaktadır. Bu yapay zekâ çalışmaların bir kısmında hayatımızı kolaylaştıran; görsel oluşturma, video oluşturma, ses kayıtları düzenleme, video üretimleri ve ses kayıtlarımızın arka plan seslerini nasıl ortadan kaldıracağımıza yardımcı olurken, zamandan da fazlasıyla tasarruf etmemizi sağlıyor. Bunlar arasında birçok uygulamayı aşağıda açıklamalarıyla birlikte göreceğiz. Siz de bu tür yapay zekâ işlerine meraklıysanız, işinize yarayacakları kendinize seçebilirsiniz.
Krisp: Konuşma esnasında oluşan yankıları ve gürültüleri azaltmak için yapay zekâ kullanarak sesi gürültülerden arındırır.
Beethoven: Videonuzun veya Podcast’inizin her bölümüne uyacak şekilde benzersiz ruh hali tabanlı müzik oluşturmak için gelişmiş yapay zekâ ile müzik oluşturma tekniklerini kullanır.
Cleanvoice: Ses kaydınızda bulunan sesleri otomatik olarak düzenlemenizi sağlayan bir yapay zekadır.
Stockimg: Her seferinde ihtiyacınız olan mükemmel stok fotoğraf oluşturur.
CopyMonkey: Amazon listelerini saniyeler içinde oluşturur ve optimize eder. www.copymonkey.ai
Descript: Podcast yayıncıları, reklamcılar, Youtuberlar, video editörleri ve diğer işletmeler gibi içerik oluşturucular için bir transkripsiyon yazılımı ve düzenleme aracıdır.
Flair: Yazacağınız anahtar kelimeler sayesinde ürününüzün arka planına istediğiniz görseli ekleyebilirsiniz.
Copy: Ürün açıklamaları, dijital reklam metni, blog içerikleri, satış metni ve daha fazlasını oluşturmanızı sağlıyor.
Podcastle: Doğrudan bilgisayarınızdan stüdyo kalitesinde kayıt almanızı sağlar. www.podcastle.ai
Ocoya: Dakikalar içerisinde sosyal medya içeriklerini daha hızlı ve otomatik olarak oluşturmak ve planlamak için kullanabileceğiniz bir platform.
Cleanup: Yapay zekâ ile fotoğraflardan herhangi bir nesneyi, kişiyi, metni veya kusurları kolay ve hızlıca kaldırabileceğiniz ücretsiz bir web uygulaması.
Resumeworded: Özgeçmişinizi ve Linkedln profilinizi geliştirmenize yardımcı olur. www.resumeworded.com
Soundraw: Şarkıyı yapay zekâ tarafından oluşturulan cümlelerle özelleştirmenizi sağlıyor. Araç, kolaylıkla yeni müzik oluşturmanızı ve özelleştirmenizi sağlayan yapay zekâ ve onun manuel araçlar derlemesinin birleşiminden oluşuyor.
Vidyo: Videolarınızdaki en önemli anları otomatik olarak seçer, düzenler ve altyazılar ekleyerek uzun biçimli videonuzu kısaltır.
QuickChat: Müşterileriniz ile insanmış gibi konuşarak destek olan bu yapay zekâ, sizin vereceğiniz veri setini kullanarak işinize ve yönlendirmelerinize uygun çalışır. www.quickchat.ai
Maverick: E-ticaret mağazalarının yolculukları boyunca müşterilerinin her biriyle kişiselleştirilmiş etkileşimlere sahip olmalarına yardımcı olmak için yapay zekâ tarafından videoyu oluşturur.
PuzzleLabs: Ürünleriniz hakkında birbiri ile bağlantılı şekilde açıklayıcı bilgiler vermek için oluşturacağınız tüm metinler ve hiyerarşiyi bu araç ile oluşturabilirsiniz.
Unbounce: Aslında bir açılış sayfası oluşturucusudur. E-posta toplamak, satışlarınızı artırmak ve diğer her şey için açılış sayfaları oluşturmanıza yardımcı olur.
Synthesia: 50’den fazla dil seçeneği ile kendinize ait görsellerinizin bir araya getirilerek yapay zekâ destekli bir video oluşturmanıza yardımcı olmaktadır.
Patterned: Desen üretmenize ve tasarlamanıza hem yardımcı olur hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
Yapay Zekâ Tehditleri
Yapay zekâ nükleer bombanın ötesinde bir güç üretmektedir.
Mart 2018 yılında konuşma yapan Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk dünyayı şu şekilde uyardı. “Yapay zekâ nükleer bombalardan çok daha tehlikeli!”
Elon Musk’ın teknoloji konusunda açık sözlülükle konuştuğunu hepimiz biliyoruz. Sözlerine şu şekilde devam etmektedir “Yapay zekânın hızlı gelişimi sıkı ve etik olarak kontrol edilmedikçe felaket olabilir. Potansiyel risklere nasıl hazırlanacağımızı ve bunlardan nasıl kaçınacağımızı öğrenemezsek, yapay zekâ uygarlığımız tarihindeki en kötü olay olabilir.”
Elon Musk’tan Yapay Zekâ İle İlgili Son Uyarı
Elon Musk’tan Yapay Zeka İle İlgili Son Uyarı
Yapay zekânın hayatımıza katkıları gibi bizlere zararı da olmaktadır. Peki nedir bu zararları? İnsan gücünü ve iş gücünü azaltmaktan başlamak gerekiyor. Yapay zekâların ürettiği birçok iş diğer insanların yapmış olduğu ve para kazandığı sektörleri azaltmaktadır.
Yapay Zekâ Zararları
İşsizlik oranının artması,
Duygusuz tasarımlar ve işlerin artması,
İnsanın tembelleşmeye yönlenmesi,
Bilgi ve birikim insanın önünde hazır oldukça; proaktifliğin, cesaret ve yaratıcılığın azalması,
İnsanların makineleşmesi,
İnsanların gizlilik ihlallerinin çoğalması,
Deepfake problemleri,
Silah otomasyon sektörü